Nu există sentiment mai plăcut care să marcheze tranziția către viața de adult decât obținerea primului card de credit. Ba există, evident, însă adevărul este că aceste carduri ne fac viețile mai ușoare. Folosirea unui card de credit îți permite să-ți îmbunătățești istoricul bancar și reprezintă o alternativă utilă în caz de urgențe. Însă alegerea primului card poate fi problematică dacă nu ai prea multe cunoștinte în domeniu.
Iată câteva ponturi pentru inițierea ta în lumea financiară, dacă te gândești să-ți iei primul tău card de credit:
Pasul #1: Ce este un card de credit, mai exact?
Un card de credit arată exact ca un card de debit, însă în loc de a retrage fonduri direct din contul tău bancar, practic, primești un împrumut din contul băncii emitente. Creditul reprezintă banii pe care îi împumuți, pentru a plăti bunuri sau servicii diverse, cu promisiunea că îi vei da înapoi ulterior, împreună cu o dobândă convenită de comun acord. Atunci când vei aplica pentru obținerea primului tău card de credit însă, nu vei avea un istoric bancar- iar faptul că nu ai mai împrumutat, responsabil, bani și înainte, s-ar putea să te facă să fii perceput drept debitor riscant.
Pasul #2: Garanțiile – trebuie să le oferi?
Probabil că ai auzit acest cuvânt de multe ori și te-ai întrebat ce înseamnă, de fapt. Simplu spus, garanția reprezintă un bun de valoare pe care un creditor (adică banca) îl poate cere de la un debitor care nu plătește împrumutul conform termenilor contractuali – de exemplu, când faci un credit ipotecar – în cazul în care nu reușești să susții termenii de rambursare, casa ta va deveni proprietatea băncii.
Pentru fiecare împrumut, banca va căuta de obicei un fel de garanție sau un garant – iar asta reprezintă, de multe ori, un deal-breaker, pentru că mulți clienți nu pot oferi întotdeauna o garanție. În unele cazuri speciale, banca acceptă să împartă riscul, iar produsul credit1000.ro este un astfel de caz – poți citi mai multe aici – iar vestea bună este că pentru a beneficia de un credit, nu ți se cere nicio garanție, o dată ce ai completat chestionarul și întrunești condițiile de eligibilitate ai toate șansele să primești un credit1000. 🙂
Pasul #3: Detaliile fac diferența
Acum că știi ce este un card de credit, hai să mai vorbim despre câteva detalii. Când iei o decizie referitoare la un credit, ar trebui să vezi și dacă viitorul tău card de credit îndeplinește câteva condiții:
- Beneficii – Emitenții oferă diverse beneficii atunci când soliciți un card. Aceste beneficii pot fi promoționale, care durează o perioada limitată de timp sau te poți bucura de ele pe toată perioada creditului.
- Comisioane – Amintește-ți că rata dobânzii depinde de istoricul tău bancar, deci ratele s-ar putea schimba în timp. Acestea fiind spuse, primul tău card va veni cu o rata a dobânzii ceva mai mare.
- Dobândă – Cunoaște-ți dobânda! Informează-te cât mai mult despre când, cum și pentru cât timp va fi aplicată – chiar dacă ți se oferă și promoții.
- Taxe – întreabă despre taxele care se aplică pentru cardul tău de credit – fie că sunt anuale, lunare sau de întreținere a contului.
Acum că știi cele mai importante detalii necesare obținerii primului tău card de credit, ce-ai zice să și primești unul? Credit 1000 are o ofertă specială pentru tine, vara aceasta: completezi un simplu chestionar și primești un card cu 1000 de lei credit pe el ->>> vei avea astfel și un istoric bancar, în cazul în care vei dori să-ți cumperi o mașină sau o casă, mai târziu.
Găsește-ne pe Facebook & Instagram pentru inspirație și un boost financiar, vara aceasta!